Blogia
El Mensaje en la Botella de Cristal

@ Buenos Aires - Argentina

¡Hoy resulta que es lo mismo/

ser derecho que traidor!.../ ¡Ignorante, sabio o chorro,/ generoso o estafador!/ ¡Todo es igual!/ ¡Nada es mejor!/ ¡Lo mismo un burro/

que un gran profesor!

Tango "Cambalache" (compuesto por E.Santos Discépolo)

"- ¿Por qué arrancaste la tecla ?"

"- ¿Por qué arrancaste la tecla ?"

Desencajada, al ver lo que acababan de amputar a su computadora...Noelia le dice a nuestra hija Maia :

- ¿Por qué arrancaste la tecla ?

Sollozando... , responde

- Buu... Por qué quería ver lo que había dentro...Buaaaa!

Espíritu Hacker.

Penélope

Siempre me apasionó la mitología griega... Esos dioses a "escala humana" con sus vicios y virtudes. Tan... de "carne y hueso".
Sus odios, venganzas... pasiones. Incesto, fidelidad, muerte... amor, y vuelta a empezar!

En mi lectura, Penélope... simbolizaba la "vuelta a casa", asociada a Ulises en el épico viaje de la vida, la Odisea.
Penélope esperó durante 20 años la vuelta de Ulises de la Guerra de Troya.

Últimamente, por momentos, tras cerca de dos años y medio de aventura en las Américas, me brotan pensamientos Penelopicos.
Siento que se está cubriendo un ciclo, en nuestra estancia acá...
Siento la renovación (si es que ese ciclo termina alguna vez!) en diferentes facetas, en la rueda de la vida...
Siento que estoy preparado para afrontar de nuevo un cambio de gran calado en mi vida...

Así como la primavera sucede al invierno.


No tengo niguna confianza en el futuro.

El futuro es caos.

Tengo toda la confianza en el futuro.

El futuro es caos.


                               -. Lorea Manifesto

 

TheDayWeFightBack.org

 

 


Carta oberta als meus nebots

Carta oberta als meus nebots

Estimats Armand i Sam,

Ja queda poc... En uns dies ens retròbarem!

Venim de ’l’altre punta del mòn’ ... del Con Sud. Veieu en el mapa aquesta femenina corba que fa l’Amèrica del sud quan s’estreta cap l’Antàrtida (terra de glaciars, muntanyes i icebergs ). D’allà venim. Però jo sè que un vosaltres ja sap posar el dit sobre el globus terraqui en el lloc adient!

Parlant de mapes, ... si us hi fixeu, veurèu que hem recorregut uns 11.000 km... atravessant un munt llocs. Les Amèriques (com l’Uruguai i el Brasil, que abans de que un tal Colón hi arribès els seus habitants originaris coneixien com Abya Yala ) .  l’Àfrica subshariana (com Senegal, Mauritània, d'on venim tots , entre Kenya i Tanzània, fa mil.lers d'anys...) i el Magreb (Marroc... , d'on van venir a la península ibèrica a ensenyar-nos moltes coses, fa 1.400 anys ) abans d’arribar a casa. Aquest apèndix del continent asiàtic que pomposament els eurocèntrics anomenen Europa.

Tots ells territoris plens d’indrets i gents ben diferents i diverses...com la vida mateixa! Si tèniu ocasió, algun dia, viatjeu i obriu els ulls al mòn ! L’altra forma de viatjar, si en aquell moment no podem prendre el tren, l'avió o un vaixell ès llegir un bon llibre... d’aventures, d’història... o d’aventures històriques... que m’encanten!

 

vaixell

Parlant de mapes, ... a poc a poc us anirèu adonant, jo he trigat 40 anys a aprendreu, que això que en diem fronteres, no sòn mès que unes simples línees dibuixades sobre un paper... una mica a la babalà.

Suposadement hauríen de servir per administrar algunes coses  com l’aigua, la llum, l’energia, les escoles, els hospitals... etc.  Pel caire que estan prenent dels darrers esdeveniments, que algun dia coneixereu ("l’història recent" en diuen ) tampoc sembla que aquest muntatge tant pesat sigui gaire efectiu per cobrir les necessitats bàsiques de la gent... De vegades sembla que, com un "castell de naips" ... tot estigui a punt d’esfondrar-se, i tot estigui agafat amb pinces d’estendre ropa mullada. Però això es una altra història (avorrida per vosaltres) de la que, per ara, no en parlarem mès...

Afortunadament, us explicava, si viatjèu una mica, veurèu que la gent, ací i a ’l’altra punta del mòn’ independentment del seu color de pell, raça, llengüa o rel.ligió... acaba tenint les mateixes dèries, pors i il.lusions; les mateixes necessitats bàsiques: menjar i dormir, estimar i ser estimat, crèixer i aprender, compartir tot això... Molt mès enllà d’aquestes farragoses línees que en diuen fronteres!


No oblidèu mai la cançó d’en Sisa!Oh Bennvinguts! pàsseu...pàsseu... que casa meva es casa vostra ! Si ès que hi ha cases d’algú...

 

PD : video "Qualsevol nit pot sortir el sol " - Sisa 

Miembro 12001 de la Free Software Foundation

Miembro 12001 de la Free Software Foundation

Como decía un amigo mío ...

este blog no expresa más que las ideas de su autor [..], ¿si bien se puede ser neutral en los tiempos que corren ?

 

... me inscribí como miembro número 12001 de la Free Software Foundation (FSF - Fundación del Software Libre)  :-)

 

Awka Liwen - Rebelde Amanecer

Awka Liwen - Rebelde Amanecer

 

Hoy reparto de indios a la familias que lo requieran se les entregará un indio o una china

De ese modo, a finales del siglo XIX, tras la eufemísticamente llamada "Conquista  del Desierto" del genocida general Julio Argentino Roca... la  gente bien de Buenos Aires, se repartía el botín del expolio de los pueblos orignarios. Otros, como los Martínez de la Hoz, usurpaban millones de hectáreas a los otros argentinos.

 Todo eso y mucho más nos cuenta Osvaldo Bayer en su película documental ("Awka Liwen"). Imprescindible para entender la Argentina actual.

 

Awka Liwen